„Azi, PNL și USR s-au opus în Consiliul General primei etape necesare pentru construirea Spitalului Metropolitan – un proiect atât de necesar bucureștenilor și care cuprinde și construirea clădirii pentru Universitatea de Medicină și Farmacie, precum și campusul pentru studenții mediciniști și rezidenți. Dl Bușoi de la PNL se opune acestui proiect, fără niciun argument logic, deși chiar el a propus pe când era candidat la primrie să se construiască un spital. Invidie politică? Orgoliu nemăsurat? Sau politică împotriva bucureștenilor? Spuneți voi, dragi prieteni de pe fb, cum se numește acțiunea domnului europarlamentar al PNL, Cristian Bușoi. De la înălțimea salariului de 15 000 de euro, el sigur nu are nevoie de spital de stat. Majoritatea covârșitoare a românilor are nevoie și de spitale de stat moderne. Chiar și cu această opoziție crâncenă a domnului Bușoi, care i-a amenințat pe consilierii PNL care votează pentru proiect cu excluderea din partid, vă garantez că tot voi demara lucrările la Spitalul Metropolitan. Bratianu cred că se răsucește în mormânt cu așa urmași! Le mulțumesc consilierilor generali ai PSD, ALDE și PMP care au votat favorabil, cu gândul la bucureșteni, și nu la alte interese de partid sau de afaceri”, a precizat primarul general, Gabriela Firea, pe pagină personală de Facebook.
În ședința CGMB de miercuri, proiectul privind preluarea în administrarea directă a CGMB a unui terendin Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2 în vederea realizării obiectivului de investiții „Spitalul Metropolitan”, a fost respins.
Pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor, însă a primit doar 32 de voturi din totalul de 52 de prezențe.
Proiectul de hotărâre respins prevedea preluarea „din administrarea Regiei Autonome de Transport București în administrarea directă a Consiliului General al Muncipiului București, imobilul situat în Șoseaua Pipera nr. 55, sector 2, în vederea realizări obiectivului de investiții «Spital Metropolian».
„Insistența cu care Primarul General se ține de ideea construirii Spitalului Municipal în Pipera este de neințeles. Doamna Firea poate să propună construirea Spitalului Municipal direct în Voluntari, ca să fie măcar clar cui servește”, a scris liderul PNL București, Cristian Bușoi pe Facebook.
În ceea ce privește solicitarea către Guvern, pimarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, în debutul ședinței, că a primit toate avizele din partea Executivului referitor la terenul aflat în administrarea SRTV.
„Este vorba de două terenuri, care sunt lipite între ele. Avem nevoie de ambele, pentru că, pe lângă Spitalul Metropolitan, vrem să construim și o clădire în care să funcționeaze Universitatea de Medicină și Farmacie, care în prezent funcționează într-o clădire cu bulină”, a declarat Gabriela Firea.
Edilul a mai subliniat faptul că zona în care se intenționează construirea spitalului are multe avantaje, precum vecinătatea cu Aeroportul Henri Coandă.
De asemenea, înainte de votul pe acest proiect, primarul general a făcut apel la consilierii USR să voteze proiectul, iar consilierilor de la PNL le-a transmis că au „fost convinși” de către Cristian Bușoi, președintele PNL București, să nu voteze acest punct de pe ordinea de zi.
Consilierii USR ȘI cei ai PNL s-au abținut de la vot, ceea ce a dus la respingerea acestuia. Grupul USR, prin Roxana Wring, a motivat abținerea prin faptul că proiectul de hotărâre nu este foarte clar.
„Adevărul se arată doar prin vot, iar faptul că nu ați votat o etapă importantă a construirii spitalului nu arată decât că nu puteți depăși ura și barierele politice”, le-a transmis primarul general consilierilor care s-au abținut și nu au votat proiectul de pe ordinea de zi.
În luna martie 2017, Gabriela Firea anunța că municipalitatea va investi 300 de milioane de euro în Spitalul Metropolitan.
„Am prevăzut sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi, investiție care se va situa în jurul valorii de 300 milioane de euro. Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. Vreau să vă spun că avem secții în spitalele actuale ale municipalității care sunt foarte aglomerate și este nevoie de construirea unui spital metropolitan ultramodern îndeosebi pentru următoarele specialități și secții: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși”, declara edilul.